Skip links

Το 4ο Kefalonia Wine Hub του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία και φέτος!

Το 4ο Kefalonia Wine Hub του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία και φέτος, το Σάββατο 14 Ιουνίου στο Ληξούρι. Θέμα της ημερίδας ήταν “Λειψυδρία – η διαχείριση νερού και η τεχνική στο αμπέλι”, σε επιμέλεια της Άνθειας Κώτση.

Καλεσμένοι από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα μίλησαν για τεχνικές άρδευσης στους αμπελώνες και τεχνικές στο αμπέλι. Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν ο διευθυντής αμπελουργίας Mauro Sirvent και ο οινολόγος Martí Roig από ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στον κόσμο, το Família Torres, ο οινοποιός Itay Lahat, ο γεωπόνος Στέργιος Γιάννος, ενώ την έναρξη της ημερίδας εισηγήθηκε ο κ. Αργύριος Γεράκης, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σημαντικοί οινοποιοί, καθηγητές και γεωπόνοι από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο μίλησαν και στο βίντεο της Άνθειας Κώτση για το θέμα της Λειψυδρίας.

Το θέμα της Λειψυδρίας είναι κάτι που απασχολεί αμπελουργούς και οινοποιούς παγκοσμίως, και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς φέρνει το θέμα στο προσκήνιο μέσα από τις επιστημονικές αυτές ομιλίες. Αμπελουργοί, οινοποιοί και τοπικοί φορείς παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα.

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Αργοστολίου, με την υποστήριξη Δήμος Ληξουρίου και Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

This website uses cookies to improve your web experience.